Tři nové kaše Nomina jsou nachystány tak, aby jednoduše posloužily k přípravě jednoho vydatného pokrmu.

Tři nové kaše Nomina jsou nachystány tak, aby  jednoduše posloužily k přípravě jednoho vydatného pokrmu. Každá má jiné složení, a to sleduje nějaký cíl. Podle toho jsou i kaše nazvány. Neznamená to ovšem, že by např. Pro sportující nebyla vhodná kaše  výletní či kancelářská. Záleží na tom, co očekáváme. I když už tyto kaše netvoří pouze obiloviny, i pro ně platí, že jsou bez cukru a jiných ochucovadel.

 

Cereální kaše Nomina sportovní je kombinací komplexních snadno stravitelných sacharidů rýže, které dodají energii nejen pro sportovní výkon, s vločkami z bílé quinoi, která bývá pro svou výživovou hodnotu označována jako superpotravina. Zdraví celého organismu pak podporuje rozpustná vláknina inulin, prebiotická látka, která je potravou pro střevní mikroflóru. V každé porci jí najdeme aspoň 5 g. Kaše je určena pro přípravu s teplým mlékem nebo dnes velmi oblíbeným mlékem rostlinným. Sama je bezlepková, bezlaktózová a vhodná pro vegany.

 

Cereální kaše Nomina kancelářská je primárně určená k přípravě dopolední svačiny či oběda v práci. Svým složením se snaží zasytit, dodat energii, ale zároveň přiměřenou dávku vlákniny. A to jak nerozpustné, tak rozpustné. Každá má v našem jídelníčku své místo. Obilninový základ kaše tvoří čirok, červená a bílá quinoa a rýže natural. Ty jsou doplněny lněnou moukou a rozpustnou vlákninou inulin z čekanky. Pro povzbuzení činnosti mozku a naší paměti je přidán lecitin ze semínek slunečnice. I tato kaše je určena pro přípravu s živočišným či rostlinným mlékem. Sama je vhodná i pro vegany a neobsahuje ani lepek, ani laktózu. Je na místě ji doplnit kouskem čerstvého ovoce, příp. Přidat trochu oblíbených semínek či ořechů.

 

Cereální kaše Nomina výletní se od dvou výše zmíněných liší tím, že ji lze připravit pouze s horkou vodou. Její základ tvoří výživné obiloviny jako oves, ječmen a celozrnná špalda. Ty jsou doplněny sušeným kokosovým tukem. Pro kokosový tuk je charakteristické, že obsahuje přes 50 % mastných kyselin s krátkým nebo středně dlouhým uhlovodíkovým řetězcem. Takové tuky představují pro tělo vhodný rychlý zdroj energie, aniž by ovlivňovaly glykemii. S Nominou výletní jsme tak schopni za pár minut připravit pokrm, který nám dodá sílu pro náš výšlap. Potřebujeme pouze termosku s horkou vodou, kaši, misku a hodí se i kousek čerstvého ovoce. Cestou můžeme nasbírat třeba borůvky:-). Výživovou hodnotu kaše samozřejmě zvyšuje i obsah rozpustné i nerozpustné vlákniny. A v každé porci křupe 5 g semínek chia.

 

Tak ať Vám chutná!

NOMINA – JEDNODUŠE KAŠE

 

Blog / Novinky

Nesem vám Nominy II.

Druhé vydání našeho občasníku Nominy je tady.

Nesem vám Nominy

Naše tisková prvotina, občasník Nominy najdete zde :)

Máme nový web!

Dali jsme hlavy dohromady a spustili jsme nové webové stránky!

Jednoporcovky Nomina

Tři nové kaše Nomina jsou nachystány tak, aby jednoduše posloužily k přípravě jednoho vydatného pokrmu.

Skrytý lepek v potravinách - na co si dát pozor

Všeobecně platí, že bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu.

Jak na zdravou snídani

Pojďme si ukázat, jak lze stravou podstatně ovlivňovat naší imunitu, abychom odolali nastydnutí nebo i případné chřipce či angíně.

Využijte výhod nového věrnostního programu.

Čeká na vás spousta nových dárkových předmětů :)

Inulin

Nové jednoporcové kaše neobsahují pouze obiloviny, ale také suroviny, o jejichž pozitivních účincích na lidské tělo jste možná nevěděli

Extruze - Jak se dělá kaše

Jak se vlastně cereálie zpracovávají, aby je bylo možné tak snadno „přetvořit“ na kaši.

Pšeničný deproteinovaný škrob x přirozeně bezlepkové suroviny

Možná, že někteří s bezlepkovou dietou teprve začínáte, někteří ji už nějakou dobu dodržujete a s deproteinovaným pšeničným škrobem se ve výrobcích se...

První příkrmy aneb začínáme s kaší

To nejlepší, nejkomplexnější a nejšetrnější, čím můžeme naplnit bříška našich nejmenších, je bez diskuze mateřské mléko...

Je tady Nomík

Do naší rodinky cereálních kaší přibyl další člen.

Druhé vydání našeho občasníku Nominy najdete zde :)

Druhé vydání našeho občasníku Nominy najdete zde :)

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR