NOMINAL

dezerty / cukroví

Vanilkový krém do věnečků

Vanilkový krém do věnečků

Suroviny

600 ml mléka
120 g cukru
3 žloutky
2 balíčky vanilkového pudinku
200 g másla
2 lžíce rumu
pudink můžeme nahradit 80 g kukuřičného škrobu (Maizeny)

Postup

Z mléka, cukru, pudinku a žloutků připravíme hustý pudink. Během chladnutí pudink průběžně promícháme, aby chladnější okraje neokoraly. 200 g změklého másla utřeme s vanilkovým cukrem. Následně přimícháváme zchladlý pudink. Dochutíme 2 lžícemi rumu. Místo pudinku můžeme samozřejmě použít 80 g kukuřičného škrobu (Maizeny). V tom případě budeme pro ochucení potřebovat vanilkový extrakt nebo aroma.

Pracujeme-li s vanilkovým luskem, vyškrábneme jeho obsah již do mléka při vaření pudinku.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace