NOMINAL

dezerty / cukroví

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Suroviny

300 g bezlepkové mouky NOMIX
165 ml vody
1 rozšlehané vejce
65 g cukru (včetně vanilkového)
50 g oleje (nebo rozpuštěného másla)
13 g čerstvého droždí
2,5 g soli
strouhaná citrónová kůra
cca 150 g rozinek a kandované citrusové kůry
hrubě nasekané mandle
hrst mandlových plátků na ozdobení

Postup

Suroviny na těsto smícháme najednou. Konzistence těsta se vyvíjí postupně, takže ji do požadované podoby upravujeme až po 7 až 10 minutách hnětení. Jako poslední přidáváme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Rozinky před použitím omyjeme a osušíme. Těsto necháme asi 5 až 10 minut odpočinout a hned z něj zpracujeme bochánek. Pro snadnější vytvarování si lehce pomastíme desku kuchyňské linky a těsto zpracováváme pomaštěnými dlaněmi. Bochánek na plechu Přikryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme kynout asi 50 minut. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky oloupaných mandlí. Pečeme při 170 °C asi 35 minut. Máme-li pocit, že povrch barví příliš, přikryjeme pečícím papírem.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace