NOMINAL

dezerty / cukroví

Mramorová třená bábovka I.

Mramorová třená bábovka I.

Suroviny

300 g bezlepkové mouky NOMIX
270 g cukru krupice
210 g tuku (Hera, máslo)
100 ml teplé vody
6 vajec
1 balíček kypřícího prášku
2 až 3 lžíce kakaa
citrónová kůra

Postup

Oddělíme žloutky od bílků. Cukr se změklým tukem třeme a postupně přidáváme žloutky a vodu. Do vzniklé hmoty přidáme NOMIX promíchaný s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh (se špetkou soli) a ten opatrně zapracujeme do těsta. 2/3 těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbylé třetiny opatrně vmícháme přesáté kakao a přidáme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna při teplotě 160 °C, alespoň 50 až 60minut.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace