NOMINAL

Koblihy

Suroviny

400 g bezlepkové mouky NOMIX
220 ml teplé vody
1 vejce a 1 žloutek
60 g cukru (včetně vanilkového)
40 ml oleje
16 g čerstvého droždí
3 g soli
1 až 2 lžíce rumu
2 až 3 g prášku do pečiva
strouhaná citrónová kůra

Postup

Na dno mísy nalijeme teplou vodu, do ní rozdrobíme droždí, přidáme olej, cukr, vejce, mouku, strouhanou citrónovou kůru a sůl. Promícháme. Konzistenci upravujeme až po 10 minutách, kdy nabobtnají složky NOMIXu. Necháme odpočinout asi 5 minut a hned s ním pracujeme na nepřilnavém lehce pomaštěném povrchu.

Při přípravě koblihů těsto nerozvalujeme a nevykrajujeme kolečka. Těsto si rozdělíme na menší kousky (cca 70 g) podle velikosti koblihy. Každý kousek dlaní roztlačíme a na něj dáme trochu meruňkové zavařeniny (tužší). Těsto zabalíme. Kuličky odložíme na pomaštěný plech, mírně roztlačíme a necháme kynout. Nakynuté vkládáme do horkého tuku. Smažíme 4 až 5 minut. Vytáhneme a osušíme papírovou utěrkou. Posypeme moučkovým cukrem.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace