Suroviny
Na těstoviny: |
1čerstvé vejce (50 g) |
Na rukolové pesto: |
2 hrsti lístků rukoly 2 PL strouhaného parmezánu (Grana Padano apod.) 1 PL vlašských ořechů menší strouček česneku 4 PL olivového oleje |
Postup
Suroviny na těsto trpělivě hněteme, až se nám podaří vytvořit vláčné, dobře tvarovatelné těsto. Dávku si přizpůsobíme počtu strávníků. Těsto necháme odpočinout tak 30 min. chráněné před oschnutím a můžeme tvarovat těstoviny.
Rozválíme na co nejtenčí plát (1-2 mm) a krájíme nožem nebo rádlem pruhy cca 8 mm široké (tagliatelle). Těstoviny můžeme ihned vařit ve vroucí mírně osolené vodě 10-12 min. Můžeme je také několik dní uchovat v chladničce v mikrotenovém obalu.
Všechny suroviny na pesto společně rozmixujeme. Pesto vmícháme do horkých těstovin. Můžeme ještě posypat trochou parmezánu a servírujeme.