Jako původem zemědělská firma se pěstování pšenice špaldy věnujeme již léta. Je to naše srdeční záležitost. Dali jsme do provozu vlastní loupárnu špaldy a ve spolupráci s mlýnem prezentujeme špaldu z Vysočiny v různé podobě. Jak celozrnné (mouka nebo kaše Nomina), tak ve formě hladké a hrubé mouky. 

Pšenici špaldu dnes díky širokým možnostem technologického zpracování můžeme  najít v různých výrobcích: mouky, krupice, kroupy, bulgur, špaldoto, extrudované výrobky, müsli, těstoviny, chléb a pečivo či náhražka kávy.

 

Celozrnná špaldová mouka Nominal má příjemnou oříškovou příchuť, a protože má i dobré pekařské vlastnosti, hodí se technologicky k výrobě různých typů pekařských výrobků. Mouka je jemně mletá a vhodná do mnoha typů těst. Na našich webových stránkách v rubrice špaldové recepty naleznete spoustu inspirace. Mnohé z nich i ve formě videoreceptu.

Pokud vás zajímá něco bližšího o špaldě, přečtěte si článek na našem blogu.

Složení: 100% celozrnná pšenice špalda
Skladování: V suchém skladu při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené.
Výživové
hodnoty ve  100g směsi:
Energie 1445kJ/342kcal Tuky 2,2g Nasycené mastné kyseliny 0,3g Sacharidy 62g Cukry 2,3g Vláknina 9g Bílkoviny 14g Sůl < 0,01g
Balení:  1000g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 9 měsíců.
Recepty: Na těchto webových stránkách najdete desítky ověřených receptů z této mouky.

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR