Jako původem zemědělská firma se pěstování pšenice špaldy věnujeme již léta. Je to naše srdeční záležitost. Dali jsme do provozu vlastní loupárnu špaldy a ve spolupráci s mlýnem prezentujeme špaldu z Vysočiny v různé podobě. Jak celozrnné (mouka nebo kaše Nomina), tak ve formě hladké a hrubé mouky.
Pšenici špaldu dnes díky širokým možnostem technologického zpracování můžeme najít v různých výrobcích: mouky, krupice, kroupy, bulgur, špaldoto, extrudované výrobky, müsli, těstoviny, chléb a pečivo či náhražka kávy.
Celozrnná špaldová mouka Nominal má příjemnou oříškovou příchuť, a protože má i dobré pekařské vlastnosti, hodí se technologicky k výrobě různých typů pekařských výrobků. Mouka je jemně mletá a vhodná do mnoha typů těst. Na našich webových stránkách v rubrice špaldové recepty naleznete spoustu inspirace. Mnohé z nich i ve formě videoreceptu.
Pokud vás zajímá něco bližšího o špaldě, přečtěte si článek na našem blogu.
Složení: | 100% celozrnná pšenice špalda |
Skladování: | V suchém skladu při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. |
Výživové hodnoty ve 100g směsi: |
Energie 1445kJ/342kcal * Tuky 2,2g * Nasycené mastné kyseliny 0,3g * Sacharidy 62g * Cukry 2,3g * Vláknina 9g * Bílkoviny 14g * Sůl < 0,01g |
Balení: | 1000g |
Trvanlivost: | Při dodržení skladovacích podmínek 9 měsíců. |
Recepty: | Na těchto webových stránkách najdete desítky ověřených receptů z této mouky. |