Suroviny
140 g špaldové celozrnné mouky 140 g pšeničné hl. mouky 160 g másla nebo tuku na pečení 120 g moučkového třtinového cukru 100 g arašídů 1 vejce |
na zdobení: hořká čokoláda s přídavkem soli drcené arašídy nesolené |
Postup
Mleté nesolené arašídy promícháme s moukou a ostatními ingrediencemi a vypracujeme vláčné těsto. To dáme aspoň na 1 hodinu do chladna odležet. Vyválíme na pomučeném povrchu cca na 3 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme při 170 °C asi 12-13 min. Po vychladnutí namáčíme do čokolády. Velmi zajímavá je právě kombinace s použitím dnes moderní hořké čokolády s přídavkem soli. Čokoládu klasicky rozehřejeme na vodní lázni a tyčinky do ní namáčíme. Omočený konec můžeme ještě posypat arašídovou drtí.