Suroviny

70 g celozrnné jemné špaldové mouky Nominal
70 g pšeničné hladké mouky
80 g (másla nebo rostlinného tuku na pečení)
40 g moučkového třtinového cukru
10 g kakaa
25 g mletých neloupaných mandlí
kůra z 1/2 citrónu
1/2 ČL skořice
krém:
50 g másla nebo rostlinného tuku
50 g moučkového třtinového cukru
50 g mletých mandlí
vanilkový extrakt nebo trochou vanilkového cukru nahradit cukr moučka
ledová poleva z rumu a moučkového cukru
loupané mandle na ozdobu

 

Postup

Osijeme kakao, přidáme mouky, cukr, mleté mandle a skořici a promícháme. Přidáme citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a tuk. Těsto dobře prohněteme. Necháme odležet alespoň 30 minut. Těsto vyválíme na plát silný cca 3 mm. Z něj vykrajujeme tvořítkem měsíčky. Pečeme cca 12-13 min. při 170 °C. 


Sušenky slepujeme krémem. Utřeme máslo s cukrem a přidáme mleté mandle.


Horní sušenku si můžeme předem ozdobit ledovou polevou a polovinou loupané mandle.


I tento recept může být veganský.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR