Suroviny
300 g směsi na bramborové těsto |
450 g(ml) vody |
300 g bezlepkové uzeniny (cigáro apod.) |
1-2 cibule |
Olej nebo sádlo |
Postup
I když se snažíme na různých předváděcích akcích prezentovat naše směsi i modernějšími (a zdravějšími) recepty a jejich ochutnávkou, vždy nás překvapí s jakou vstřícností přijímáte klasiku. U návštěvníků vždy zabodují špekové knedlíky.
Uzeninu si pokrájíme na malé kostičky a na pánvi orestujeme. Necháme vychladnout. Do mísy dáme směs na bramborové knedlíky, orestovanou uzeninu i s vysmaženým tukem (vše už prochladlé) a vodu. Umícháme těsto, které necháme asi 10 min. odležet. Z těsta můžeme tvořit buď válečky, které po uvaření pokrájíme na plátky nebo koule. Vaříme podle velikosti asi 15 min. ve vroucí vodě. Obojí necháme po uvaření chvíli "zatáhnout".
Servírujeme např. se zelím a polité osmaženou cibulkou (2 cibule nakrájíme najemno a smažíme dozlatova).