Suroviny

315 g bezlepkové mouky Nomix
60 h hl. kukuřičné mouky
200 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
2-4 ČL anýzu
2 PL rumu
1/2 vejce (25 g)
1 ČL citrńové kůry
2 PL citrónové šťávy

 

Postup

K Vánocům patří neodmyslitelně vůně a chuť koření. A nemusí to být jen perníčky. Pro milovníky anýzové chuti by mohly být anýzové sušenky.


Anýz dobře rozdrtíme v hmoždíři. Vmícháme do směsi mouk a kypřícího prášku. Změklý tuk chvíli třeme s vejcem a cukrem. Pak přidáme sypké suroviny, rum a strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Necháme asi 1 hod. odležet.
Těsto vyválíme na silnější plát (0,8-1 cm) a z něj vykrajujeme drobné tvary. Jednotlivé sušenky se lehce roztečou. Pečeme při 160 °C 10-12 min. do mírného zrůžovění.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR