Proč BIO potravinu?
Přestože se vedou polemiky o tom, zda jsou či nejsou zdravější či zda chutnají lépe než potraviny konvenční, s jistotou lze napsat, že jsou tyto potraviny od počátku vyráběny s respektem k životnímu prostředí. Do ekologického zemědělství nepatří umělá hnojiva, pesticidy ani jiné látky nešetrné k přírodě a zdrojům. Kontrolní systém garantuje dodržování určitých pravidel jak producentům surovin, tak jejich zpracovatelům v bioprovozech. Takové potraviny se pak dostanou na váš stůl.
BIO není jen způsob stravování, BIO je životní styl.
Složení: |
celozrnná pšenice špalda BIO |
Skladování: | Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem. |
Průměrné výživové hodnoty: | Energie 1520kJ/360kcal * tuky 2,2g * NMK 0,5g * sacharidy 66g * cukry 0,7g * vláknina 9,2g * bílkoviny 12g * sůl <0,01g |
Balení: | 300g |
Trvanlivost: | Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců. |
Upozornění: |
Neobsahuje GMO, mléko, vejce. Obsahuje lepek. |
Jak na přípravu?
Nebojte se experimentovat!
Špaldovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut. Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní špaldovou kaši Nomina.
Pár tipů:
|
Kaše není jen na kaši
Výrobek můžete použít také
- k zahušťování polévek či omáček
- jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
- k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)
Mohlo by vás zajímat
Špalda je starý druh obiloviny a je považována za pramáti dnešní pšenice. V současné době zažívá svoji velkou renesanci. Určitě je to pro její výživovou hodnotu a snadnou stravitelnost. V kaši Nomina je použita ve své celozrnné podobě, je proto přirozeným zdrojem dietní vlákniny pro náš organismus. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Komplexní sacharidy špaldy jsou pak pro náš organismus správným zdrojem energie, protože se do těla uvolňují postupně. Sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku. Překvapit může její příjemně oříšková chuť.
Více informací o špaldě z pohledu tradičního léčitelství nebo trdiční čínské medicíny určitě najdete jinde.
I přes její nesporné kvality kaše NENÍ VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.