Suroviny
200 g směsi na bramborové těsto 300 g vody |
cca 10 středních hub 2-3 stroužky česneku 1 střední cibule 1 PL másla sůl, pepř, drcený kmín zelená petrželka |
Postup
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Jemně pokrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na plátky pokrájený česnek a také chvíli restujeme. Houby nakrájíme na plátky, přidáme k cibulce, osolíme, přidáme drcený kmín a restujeme do změknutí. Uvařené noky spolu s houbami ještě chvíli restujeme. Dochutíme pepřem event. dosolíme a přidáme sekanou zelenou petrželku. Na talíři můžeme sypat strouhaným parmazánem.