Suroviny

Noky z 200 g směsi na bramborové těsto

varianta 1: 200 g směsi, 300 ml vody

varianta 2: 200 g směsi, 200 ml vody, 1 malé vejce

1 plechovka loupaných rajčat
100 g šunky(raději prosciutta)
50 g mladého sýra Pecorino
2-3 stroužky česneku
1 PL sekané čerstvé bazalky
½ ČL sušeného oregana
Pepř, sůl

 

Postup

Nejprve připravíme noky. Podle receptury zvolíme jednu ze dvou variant. Hmotu promícháme a necháme cca 10 minut odležet. Poté důkladně prohněteme. Z těsta tvarujeme nočky, které vložíme do vroucí vody. Vaří se krátce. Podle velikosti cca 2-3 minuty. Vytáhneme z vody a necháme odkapat.

Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a na chviličku i sušené oregano. Přidáme rajčata z konzervy a společně dusíme, aby se omáčka zredukovala. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a ještě chvíli společně prohřejeme. Na tlíři bohatě sypeme strouhaným pecorinem.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR