Suroviny

200 g směsi na bramborové těsto
200 ml mléka
150 g čerstvého smetanového sýra
(např. Lučiny)
1 vejce
80 až 100 g tyrolského špeku,
pršutu apod.
100 g čerstvého špenátu
trocha másla
sůl
pepř

 

Postup

 

Na másle opečeme plátky špeku nakrájené na menší proužky dokřupava. Vytáhneme na talířek a do pánve vhodíme pokrájený špenát. Opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme špenát zavadnout. Přidáme osmažený špek a počkáme na noky.

 

Ze směsi, mléka, čerstvého sýra a vejce umícháme těsto. Po 10 mintách odležení je prohněteme a tvarujeme nočky. Nejrychlejší a nejjednodušší způsob je rozválet těsto na 1 cm tenký váleček a krájet na malé kousky. Vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme cca 3 min. (dokud nevyplavou). Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem a podáváme.

 

Tip: Čerstvý sýr můžeme v receptu nahradit např. brynzou. 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR