Suroviny
200 g směsi na bramborové těsto |
200 ml mléka |
150 g čerstvého smetanového sýra (např. Lučiny) |
1 vejce |
80 až 100 g tyrolského špeku, pršutu apod. |
100 g čerstvého špenátu |
trocha másla |
sůl |
pepř |
Postup
Na másle opečeme plátky špeku nakrájené na menší proužky dokřupava. Vytáhneme na talířek a do pánve vhodíme pokrájený špenát. Opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme špenát zavadnout. Přidáme osmažený špek a počkáme na noky.
Ze směsi, mléka, čerstvého sýra a vejce umícháme těsto. Po 10 mintách odležení je prohněteme a tvarujeme nočky. Nejrychlejší a nejjednodušší způsob je rozválet těsto na 1 cm tenký váleček a krájet na malé kousky. Vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme cca 3 min. (dokud nevyplavou). Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem a podáváme.
Tip: Čerstvý sýr můžeme v receptu nahradit např. brynzou.