Suroviny
200 g směsi na bramborové těsto 300 g(ml) vody kousek pórku 500 g žampionů sůl, pepř, drcený kmín zelená petrželka |
Postup
Smícháním směsi a vody vytvoříme těsto, které necháme asi 10 odležet a poté znovu prohněteme. Noky můžeme vytvořit např. takovým způsobem, že z těsta vyválíme váleček o průměru asi 1 cm a ten pak šikmo nařežeme na malé kousky. Vaříme cca 5-6 min. ve vroucí vodě. Vytáhneme na cedník a necháme chvíli "zatáhnout".
Na olivovém oleji si zpěníme pokrájený pórek a na něj hodíme na plátky pokrájené žampióny. Osolíme a necháme dusit do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Můžeme přidat i posekanou čerstvou zelenou petrželku. Teplé noky přidáme k houbám společně ještě chvíli provaříme.