Suroviny

200 g směsi na bramborové těsto
300 g(ml) vody
kousek pórku
500 g žampionů
sůl, pepř, drcený kmín
zelená petrželka

 

Postup

Smícháním směsi a vody vytvoříme těsto, které necháme asi 10 odležet a poté znovu prohněteme. Noky můžeme vytvořit např. takovým způsobem, že z těsta vyválíme váleček o průměru asi 1 cm a ten pak šikmo nařežeme na malé kousky. Vaříme cca 5-6 min. ve vroucí vodě. Vytáhneme na cedník a necháme chvíli "zatáhnout".


Na olivovém oleji si  zpěníme pokrájený pórek a na něj hodíme na plátky pokrájené žampióny. Osolíme a necháme dusit do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Můžeme přidat i posekanou čerstvou zelenou petrželku. Teplé noky přidáme k houbám  společně ještě chvíli provaříme.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR