Suroviny
400 g směsi na bramborové těsto |
Postup
"Když jsem byl malý, bylo to moje nejoblíbenější jídlo." "Nejlepší dělala moje babička.“ Podobné hlášky můžeme slyšet, když se začne mezi známými mluvit o bramborových šiškách s mákem. Proč je nedopřát sobě nebo dětem i v bezlepkové formě, a to snadno a rychle.
Těsto připravíme podle základního předpisu a vytvarujeme šišky. Ty vaříme ve vroucí mírně osolené vodě cca 10 min. Scedíme, necháme odkapat a odpařit.
K dohotovení se můžeme inspirovat dvěma pracovními postupy. Některé babičky uvařené šišky osmažily na rozehřátém sádle. Takto připravené šišky se pak rozloží na talíř a sypou tím, co máme rádi. Mletým mákem, sekanými ořechy nebo hrudkovým tvarohem a moučkovým cukrem.
Nebo můžeme šišky rozložit na talíř, přidat sypání a cukr a shora přelít přepuštěným máslem nebo sádlem. Neděste se kombinace sádla a sladkého jídla. Chuť máku, bramborového těsta a sádla k sobě patří a mnozí si to jinak ani neumí představit.