Suroviny

těsto ze 100 g směsi:
100 g Směsi na bramborové těsto
100 g měkkého tvarohu
100 g mléka (vody)
1 vejce
ovocný rozvar:
jahody
javorový sirup
špetka skořice

 

Postup

V létě je v zahradách i zelinářtvích plno chutného ovoce. Mnozí svými sklizněmi naplní i mrazáky na zimu. Tento jednoduchý recept ukáže, jak ovoce využít přípravou chutného bezlepkového pokrmu třeba jen pro jednoho člena rodiny.

 

Směs na bramborové těsto promícháme s ostatními ingrediencemi v míse třeba lžící. Necháme asi 7-10 minut odležet. Poté buď přímo v míse nebo na vále těsto důkladně ručně prohněteme. Získáme homogenní tvárnou hmotu.

 

Z ní tvarujeme nočky a krátce vaříme 4-5 minut v mírně osolené vodě.
Jahody pokrájíme na kousky, přidáme javorový sirup podle své chuti a krátce provaříme na pánvi. Můžeme přidat i špetku skořice. Podáváme s horkými noky.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR