Suroviny
těsto ze 100 g směsi: 100 g Směsi na bramborové těsto 100 g měkkého tvarohu 100 g mléka (vody) 1 vejce |
ovocný rozvar: jahody javorový sirup špetka skořice |
Postup
V létě je v zahradách i zelinářtvích plno chutného ovoce. Mnozí svými sklizněmi naplní i mrazáky na zimu. Tento jednoduchý recept ukáže, jak ovoce využít přípravou chutného bezlepkového pokrmu třeba jen pro jednoho člena rodiny.
Směs na bramborové těsto promícháme s ostatními ingrediencemi v míse třeba lžící. Necháme asi 7-10 minut odležet. Poté buď přímo v míse nebo na vále těsto důkladně ručně prohněteme. Získáme homogenní tvárnou hmotu.
Z ní tvarujeme nočky a krátce vaříme 4-5 minut v mírně osolené vodě.
Jahody pokrájíme na kousky, přidáme javorový sirup podle své chuti a krátce provaříme na pánvi. Můžeme přidat i špetku skořice. Podáváme s horkými noky.