Suroviny

Na halušky :

200 g směsi na bramborové těsto
200 g(ml) vody
2 vejce
Dohotovení:
150-200g brynzy
150 g slaniny

 

Postup

Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 min. odležet. Pak prohněteme a protláčíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 min. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Servírujeme tak, že horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. Nebo rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR