Výborná volba. Oblíbená instantní kaše. Ptáte se proč? Díky svému složení a přirozenému charakteru. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však svou výživovou hodnotu. Základ této kaše tvoří ječmen s ovsem, chuť dotváří celozrnná špalda a rýže natural. Jejich spojením vzniká chutná a nutričně bohatá potravina.

 

Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.

 

Složení:
33% ječmen, ovesná krupice, rýže natural, pšenice špalda celozrnná, ovesné vločky
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné výživové hodnoty: Energie 1576kJ/373kcal * tuky 3,5g * NMK 0,7g * sacharidy 69g * cukry 1g * vláknina 8,1g * bílkoviny 12g * sůl <0,01g
Balení: 300g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Upozornění:

Neobsahuje GMO, mléko, vejce. Obsahuje lepek.

 

Jak na přípravu?

Nebojte se experimentovat!

Ječnou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní ječnou kaši Nomina.

Pár tipů:

  • Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
  • Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "dolaďte" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
  • Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
  • S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené. 
  • Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
  • Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
  • Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
  • Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
  • Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo. 

 

Kaše není jen na kaši 

Výrobek můžete použít také

  • k zahušťování polévek či omáček
  • jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
  • k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)

 

Mohlo by vás zajímat

Tato kaše je kombinací velmi hodnotných obilovin. Základ tvoří ječmen. Tahle plodina figuruje v lidské výživě už celá staletí. Ví se, že ječná kaše byla v antice pokrmem gladiátorů. Určitě to bylo pro její výživové vlastnosti, i když tomu tak tehdy neříkali. 

 

Další složkou je oves. Vlákninu ječmene i ovsa tvoří vyvážený poměr mezi složkou rozpustnou a nerozpustnou. Podstatnou část té rozpustné části tvoří polysacharid beta-glukan, který je velmi ceněný pro svůj pozitivní vliv na organismus.

I pšenice špalda je do kaše použita ve své celozrnné podobě. Proto je kaše výborným zdrojem komplexních sacharidů, tedy energie nezbytné pro náš výkon. Tyto sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku. Kaše je také bohatým zdrojem vlákniny, nezbytné součásti zdravé stravy.

 

I přes její nesporné kvality kaše NENÍ VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 
Více o ječmeni si můžete přečíst v 1. části ze série článků Proč je Nomina cereální?: www.nominal.cz/blog/21-proc-je-nomina-cerealni-i-dil.html

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR