Jedná se o směs již tepelně upravených obilovin obohacenou o další nutričně hodnotné suroviny podle zaměření kaše. Je balená v praktických lehkých sáčcích po 60 g, takže je vhodná pro transport. Lze ji snadno využít k rychlé přípravě vydatného pokrmu v práci, ve škole, při tréninku, v přírodě, na dovolené či na cestách obecně. Tato porce uspokojí i velkého jedlíka.

Nomina kancelářská je primárně určená k přípravě dopolední svačiny či oběda. Svým složením se snaží zasytit, dodat energii, ale zároveň přiměřenou dávku vlákniny. A to jak nerozpustné, tak rozpustné. Každá má v našem jídelníčku své místo. Obilninový základ kaše tvoří čirok, červená a bílá quinoa a rýže natural. Ty jsou doplněny lněnou moukou a rozpustnou vlákninou inulin z čekanky. Pro povzbuzení činnosti mozku a naší paměti je přidán lecitin ze semínek slunečnice. Kaše je určena pro přípravu s živočišným či rostlinným mlékem. Sama je vhodná i pro vegany a neobsahuje ani lepek, ani laktózu.

 

 

Složení:
rýže natural, čirok, červená quinoa, vločky z bílé quinoi, lněná mouka, rozpustná vláknina inulin, sůl, antioxidant: slunečnicový lecitin
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné výživové hodnoty: Energie 1521kJ/361kcal * tuky 5g * NMK 0,8g * sacharidy 60g * cukry 1,2g * vláknina 14g * bílkoviny 12g * sůl 0,3g
Balení: 60g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Upozornění:

Neobsahuje GMO, mléko, vejce. 

 

Jak na přípravu?

Nominu kancelářskou si připravíte v misce z obsahu sáčku a 250-270 ml horkého mléka. Můžete použít i mléko rostlinné. Stačí dobře promíchat a počkat 4-5 minut. Báječně se kamarádí s čerstvým ovocem nebo trochou oblíbených semínek či oříšků. Slazení je na vás. Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.

 

Chcete vědět víc?

Jednou složkou Nominy kancelářské je čirok. Čirok obecný je velmi starou kulturní plodinou a pochází ze severovýchodní Afriky. Byl znám již starým Egypťanům. Postupně se rozšířil do teplých a sušších oblastí všech světadílů. Dnes se prý největší množství vypěstuje v USA. Podle druhu se čirok využívá k různým technickým účelům, výrobě cukru či krmení zvířat. Jako obilovina pro lidskou výživu se pěstuje čirok zrnový. Patří mezi pět nejpěstovanějších plodin ve světě sloužících jako potravina.

 

Quinoa je prastarou kulturní plodinou zase z jiného koutu světa. Znali ji Inkové už před tisíci lety. V současnosti se pěstuje nejen v hornatých oblastech And v Jižní Americe, ale i na některých místech Evropy. Řadíme ji mezi pseudoobiloviny (je podobná např. amarantu). Díky dnešním možnostem analýzy již víme, proč ji měli Inkové ve veliké úctě. Pro svou výživovou hodnotu bývá označována jako superpotravina. Má lahodnou chuť, je snadno stravitelná a přirozeně bezlepková.

 

Hnědá rýže, nebo u nás častěji rýže natural, je částečně vyloupaná rýže. Po vymlácení se z ní odstraní pouze tvrdé slupky. Díky tomu si v porovnání s rýží bílou loupanou zachovává mnohem více vitamínů, cenných minerálních látek a samozřejmě vlákniny.

 

V některých rostlinách se nachází zásobní polysacharid, který těmto rostlinám nahrazuje nám známější škrob. Tato látka se nazývá inulin a chemicky se řadí mezi polysacharidy fruktany. Nejbohatší na inulin bývá vždy kořen nebo hlíza rostliny. Najdeme ho v rostlinách jako je česnek, cibule, topinambur či slunečnice. Náš inulin má původ v kořenech čekanky. Jako tzv. rozpustná vláknina projde tenkým střevem, aniž se vstřebává. Ovšem jako zdroj výživy ho umí využít střevní bakterie v tlustém střevu. Inulin se chová jako PREBIOTIKUM. Podpora růstu bifidogenní mikroflóry je pro náš organismus velmi důležitá. Baktérie tlustého střeva přispívají jak ke správné funkci střeva, tak k ochraně před infekcemi. Každá porce Nominy kancelářské obsahuje 5g inulinu.

 

Kaše Nomina kancelářská obsahuje komplexní sacharidy, které jsou pro naše tělo správným zdrojem energie potřebné k výkonu, protože se do těla uvolňují postupně. Přispívají také k udržování normální funkce mozku. Je také bohatým zdrojem tolik potřebné dietní vlákniny, která je nezbytnou součástí zdravého jídelníčku.

Kaše JE VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 

Chcete-li se dovědět o inulinu ještě trochu víc, přečtěte si článek na stránce nominal.cz/wind/index.php?menuId=8&podMenuId=4&edit=22

 

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR