Držíte bezlepkovou dietu? Pohanková kaše Nomina vám může být dobrým společníkem. A nejen vám. Tahle kaše je díky svému přirozenému charakteru a oříškové chuti velmi oblíbená a mohla by chutnat každému. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit. Zachovají si tak svou výživovou hodnotu a kaše je hotová za pár minut.
Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.
Složení: |
loupaná pohanka |
Skladování: | Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem. |
Průměrné výživové hodnoty: | Energie 1563kJ/370kcal * tuky 2,6g * NMK 0,6g * sacharidy 70g * cukry 0,6g * vláknina 4,9g * bílkoviny 14g * sůl <0,01g |
Balení: | 300g |
Trvanlivost: | Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců. |
Upozornění: |
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce. |
Jak na přípravu?
Nebojte se experimentovat!
Pohankovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut. Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní pohankovou kaši Nomina.
Pár tipů:
|
Kaše není jen na kaši
Výrobek můžete použít také
- k zahušťování polévek či omáček
- jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
- k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)
Mohlo by vás zajímat
Plody pohanky jsou trojboké nažky hnědé barvy a pro zpracování na kaši se musí oloupat. Aby si zachovaly co největší množství ceněného rutinu, používáme vždy pohanku loupanou mechanicky. Po tepelném zpracování chutnají po oříškách a tato chuť se projeví i v naší kaši. Komplexní sacharidy pohanky jsou tím správným zdrojem energie, protože se do těla uvolňují postupně. Sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku.
Pohanka je bezlepková a pohanková kaše Nomina je proto VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.