Univerzální vícezrnná instantní kaše. S touto kaší prostě neuděláte chybu. Tato super kaše je připravena ze směsi několika méně používaných, ale generacemi prověřených obilovin – pšenice, jáhel, žita, kukuřice, ječmene a ovsa. Velké množství nutričních hodnot tak získáte v jedné snídani či svačině. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však zároveň svou výživovou hodnotu. 

Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr, ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.

 

Složení:
15% pšenice, 15% oves, 15% žito, 15% ječné kroupy, 15% jáhly, 15% kukuřičná krupice, 10% kukuřičné klíčky
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné výživové hodnoty: Energie 1530kJ/360kcal * tuky 2,5g * NMK 0,6g * sacharidy 68g * cukry 1g * vláknina 9,1g * bílkoviny 12g * sůl 0,01g
Balení: 300g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Upozornění:

Neobsahuje GMO, mléko, vejce. Obsahuje lepek.

 

Jak na přípravu?

Nebojte se experimentovat!

Vícezrnnou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní vícezrnnou kaši Nomina.

Pár tipů:

  • Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
  • Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "dolaďte" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
  • Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
  • S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené. 
  • Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
  • Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
  • Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
  • Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
  • Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo. 

 

Kaše není jen na kaši 

Výrobek můžete použít také

  • k zahušťování polévek či omáček
  • jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
  • k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)

 

Mohlo by vás zajímat

Díky použitým obilovinám je nejen zdrojem komplexních sacharidů, tedy energie pro tvůj výkon. Má vysoký obsah rozpustné a nerozpustné vlákniny, která je nezbytnou součástí zdravé stravy. A její nutriční hodnota ještě stoupla v nové receptuře přidanými kukuřičnými klíčky.

 

I přes její nesporné kvality kaše NENÍ VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 

Více o ječmeni si můžete přečíst v 1. části ze série článků Proč je Nomina cereální?: www.nominal.cz/blog/21-proc-je-nomina-cerealni-i-dil.html

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR