Suroviny
Těsto: |
350 g bezlepkové mouky NOMIX |
200 až 220 ml mléka |
14 g čerstvého droždí |
4 g soli |
40 ml olivového oleje |
3 g cukru |
Náplň: |
150 g slaniny |
750 g cibule |
tymián |
4 až 5 vajec |
200 g zakysané smetany |
1 PL strouhaného tvrdého sýra |
sůl |
pepř |
drcený kmín |
trochu česneku |
Postup
Smícháme všechny suroviny na těsto, dobře prohněteme a necháme asi 10 minut odpočinout. Vyválíme na nepřilnavé podložce a přeneseme na plech, kde ho upravíme pomocí prstů tak, aby bylo i na okrajích. Bez náplně necháme kynout ve vlahé troubě asi 20 minut. Slaninu pokrájíme na kostky a osmažíme na pánvi. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dostatečně dlouho podusíme na oleji. Z vajíček, zakysané smetany a strouhaného sýra umícháme hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Přidat trochu jemně lisovaného nebo sušeného česneku a čerstvý nebo sušený tymián. Orestovanou cibuli promícháme se slaninou a rozložíme na těsto. Vše zalijeme hmotou z vajec a smetany a rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme teplotu trochu zvýšit.