Suroviny

300 g směsi na bramborové těsto

350 g dýňového pyré (asi z 400 g 
dýně Hokkaidó)

1 vejce

70 ml(g) mléka

2PL másla
hrst lístků šalvěje

 

Postup

 

Dýňové pyré si připravíme tak, že dýni důkladně omyjeme a postrouháme potřebné množství dužiny na jemném struhadle (i se slupkou). Na olivovém oleji nebo jen s 2-3 PL vody dusíme asi 20 min. Můžeme rozmixovat.

Pak všechny suroviny na noky (dýňové pyré by nemělo být úplně horké) smícháme a necháme asi 5-10 minut odležet. Poté dobře ručně prohněteme. Podsypáváme si např. kukuřičnou hladkou moukou. Z těsta vytváříme nočky, které vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti asi 4-6 minut.

Hotové je promícháme s máslem nebo olivovým olejem a sypeme parmezánem. Takto je můžeme jíst samostatně. Můžeme k nim také přidat nějakou omáčku (např. hříbkovou nebo rajčatovou jako na těstoviny). Také mohou posloužit jako příloha k dušenému masu či zelenině.

V našem receptu jsme 2PL másla rozpustili na pánvi a přidali hrst lístků šalvěje. Když lístky začaly křehnout, přidali jsme orestovat dýňové noky. Na talíři jsme je dohotovili strouhaným parmazánem.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR