Suroviny

150 g bezlepkové mouky Nomix
100 g kaštanové mouky
180 g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru nebo trocha van. extraktu
130 g mletých oříšků nebo neloupaných mandlí 
150 g másla nebo tuku na pačení
15 g kakaa
1 celé vejce
koření:
1-1,5 PL skořice
cca 2 g drceného hřebíčku
1/3 ČL mletého badyánu
lze přidat špetku drceného anýzu
citrónová kůra

 

Postup


K vánočnímu stolu patří neodmyslitelně kousky cukroví plné "vzácného" koření. Nemusí to být jen perníčky. Trochu netradiční surovinou může být přirozeně bezlepková kaštanová mouka. Vyzkoušejte naši kombinaci, třeba si tento recept přidáte do své bezlepkové kartotéky.

 

Vejce, máslo a cukr utřeme, přidáme koření, strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu (asi z 1/2 citrónu), nakonec vmícháme mouky promíchané s prosátým kakaem a mleté mandle. Těsto necháme v chladnu odležet min. 1 hodinu. Vtlačujeme do formiček na medvědí tlapky (nejvíc mohu doporučit silikonové pláty formiček - nemusí se vymazávat, je elastické a tvary se z něj po upečení vytlačí lehce a beze ztrát). Pečeme při 160 °C cca 15 minut. Necháme chvíli vychladnout, teprve pak vyklepáváme z formiček.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR