Suroviny

85 g bezlepkové mouky NOMIX
15 g kukuřičné hladké mouky
25 g másla
30 g 16% pochoutkové smetany
1/2 vejce
12 g cukru
2,5 až 3 g soli (dle chuti)
asi 3 g strouhaného parmazánu (nebo podobného sýra)
2 g česnekového prášku (granulovaný česnek)
na špičku čajové lžičky tymiánu
na špičku čajové lžičky oregana
na špičku čajové lžičky sušené bazalky
1,7 g prášku do pečiva

 

Postup

Odměřené koření v hmoždíři rozemneme najemno, smícháme s česnekem, se solí, cukrem, práškem do pečiva a moučnou směsí. Přidáme změklé máslo, smetanu, sýr a vejce. Důkladně prohněteme těsto, které dáme na hodinku odležet do chladu. Vyválíme na tenký plát (tenčí než linecké sušenky) a vykrajujeme zvolený tvar (lehce podsypáváme kukuřičnou moukou). Pečeme při 170 °C do mírného zrůžovění asi 20 minut. 

Pokud si nechceme hrát třeba s kolečky, stačí, když tence rozválené těsto přeneseme pomocí válečku přímo na plech a tam jej rozkrájíme na čtverečky ozdobným rádlem. Po upečení se jednotlivé kousky od sebe snadno oddělí.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR