Suroviny
200 g bezlepkové mouky Nomix |
120 g medu |
80 g moučkového cukru |
1/2 vaječného žloutku |
2 ČL mléka |
na špičku ČL sody |
Na krém: |
máslo |
karamelové Salko |
Na posyp: |
ořechy |
Postup
Ze surovin na těsto si trpělivým hnětením připravíme těsto podobné konzistence jako těsto na domácí těstoviny. Pokud se nám zdá příliš lepivé, můžeme přidat trochu mouky. Necháme odležet alespoň 2 hodiny. Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme v troubě na 160-170 °C. Vychladlá kolečka slepujeme krémem, který si připravíme tak, že utřeme 3 díly másla a 1 díl karamelového Salka. Povrch "dortíku" také namažeme tenkou vrstvou krému a otlačíme v nahrubo posekaných ořechách.