Suroviny

100 g směsi na bramborové těsto
50-60 g mrkve
120 ml(g) vody
PL oleje nebo másla

 

Postup

Možnou variantou běžných bramborových noků jsou noky s mrkví. Chuť je zajímavá a třeba pro děti velmi atraktivní.


Mrkev nastrouháme na jemné nudličky (na struhadle) a chvíli (cca 8-10 min.)restujeme na oleji či másle. Poté přidáme ke směsi a přilijeme vodu. Vše promícháme a necháme asi 10 min. odležet. Těsto důkladně prohněteme a můžeme tvarovat nočky. Pokud se nám těsto trochu lepí, podsypeme si např. kukuřičnou hl. moukou. 

Noky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě cca 4-5 min. a ihned vytáhneme.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR