Suroviny

150 g cukru krupice
130 g bezlepkové mouky NOMIX
50 g kukuřičné hladké mouky
80 g oleje
3 vejce
2 lžíce kakaa
1 balíček prášku do pečiva
300 g nastrouhané mrkve

citrónová kůra

 

Krém:
130 g másla
60 g moučkového cukru

500 g měkkého tvarohu 

 

Dohotovení:
200 g hořké čokolády
1 lžíce másla, ozdoby (například marcipán)

 

Postup

Celé vejce s kakaem, moučkovým cukrem, olejem a nastrouhanou citrónovou kůrou šleháme do husté pěny. Nomix, kukuřičnou mouku a kypřící prášek smícháme a vmícháme do pěny. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev. Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Dávka těsta odpovídá kulaté formě o průměru 22 cm. Dort pečeme při teplotě 160 až 170 °C asi 45 minut.

 

Krém

V misce vymícháme tvaroh se změklým máslem a s množstvím cukru (medu) podle své chuti. 

Upečený a vychladlý dortový korpus v polovině prořízneme a naplníme tvarohovým krémem. Celý povrch přelijeme rozpuštěnou čokoládou s máslem. Dozdobíme.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR