Suroviny

160 g bezlepkové mouky NOMIX
1,5 g cukru
6 g čerstvého droždí
cca 90 ml vody
1,5 g soli
1 malé vejce (40-45g)

 

Postup

Všechny suroviny smícháme. Vláčné těsto necháme 10 minut odpočinout. Rozválíme na tenkou vrstvu a dáme na plech vysypaný třeba polohrubou kukuřičnou moukou. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a dle chuti dozdobíme například mozarellou, šunkou, žampiony, tuňákem, čerstvou zeleninou, olivami či cibulí. Pizzu nám skvěle ochutí bylinky, jako je bazalka a oregano. Před pečením povrch zakápneme olivovým olejem. Pizzu pečeme na prudko při teplotě kolem 230 °C asi 6 minut a poté ihned podáváme.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR