Suroviny

180 g bezlepkové mouky Nomix
20 g hladké kukuřičné mouky
140 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
60 g másla
menší vejce
mleté koření: hřebíček, skořice (může
být i nové koření) - podle vlasní chuti
aspoň špička ČL od každého
Pařížský krém:
100 g smetany ke šlehání
50 g hořké čokolády
10 g bezlepkové mouky Nomix
1/2 žloutku
80 g másla

 

Postup

Cukr, vejce a změklé máslo utřeme. Pak přidáme mouku smíchanou s ořechy a pomletým kořením. Kdo má rád aromatičtější, nemusí šetřit. Těsto prohněteme a necháme v chladnu alespoň 1 hod. odležet. Rohlíčkové formičky plníme jen málo, těsto nabyde pečením na objemu. Nejšetrněji fungují formičky silikonové, protože jsou měkké, nemusí se s nimi klepat a nejsou tudíž zlomky.


Na pařížský krém přivedeme k varu šlehačku a v ním rozpustíme čokoládu. Záleží na naší chuti, jakou kvalitu hořké čokolády zvolíme. Přidáme bezlepkovou mouku Nomix, žloutek a provaříme. Vzniklou "kaši" necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme k našlehanému máslu. Tímto krémem slepujeme vždy dvě půlky rohlíčku k sobě.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR