Suroviny

260 g bezlepkové mouky NOMIX
40 g hladké kukuřičné nebo pohankové mouky
120 g másla
1 malé vejce
90 ml mléka
6 g prášku do pečiva

trochu soli (cca 3g)

 

Špenátová náplň:
2 stroužky česneku
cca 300 g listového špenátu
3 vejce
100 g zakysané smetany
strouhaný sýr
100 g schwarzwaldské šunky
sůl
pepř
olivový olej

 

Postup

Sypké suroviny nejprve promícháme a poté je s ostatními surovinami prohněteme. Vznikne vláčné těsto (podobné lineckému), které necháme asi 20 minut odležet. Těsto do formy vtlačíme nebo ho rozválíme na placku. Na válečku přeneseme do formy a upravíme tak, aby těsto krylo i okraje formy. Dno těsta lehce propíchneme vidličkou na více místech, aby si uchovalo tvar. Zatížíme fazolemi položenými na pečícím papíře. Těsto dáme asi na 15 minut předpéct do trouby na 180°C. Dva stroužky česneku nakrájíme a necháme zpěnit na pánvi na olivovém oleji. Přidáme natrhaný čerstvý listový špenát (může být i mražený) a chvíli dusíme. V misce ušleháme 3 vejce se 100 ml zakysané smetany a strouhaným sýrem. Přidáme vychladlý podušený špenát, dochutíme solí a pepřem. Kostičky schwarzwaldské šunky lehce osmažíme na pánvi a rozprostřeme po těstě. Připravenou špenátovou směs vlijeme do předpečeného těsta a ještě posypeme sýrem (nejlépe parmezánem). Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180° 20-25 min.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR