Suroviny

Těsto viz recept Těsto na
slaný koláč
Náplň se žampiony:
kousek pórku
5-6 větších žampionů
3 vejce
70 g zakysané smetany
strouhaný parmezán
zelená nať cibulky
sůl, pepř, drcený kmín, 
olivový olej

 

Postup

 

Podle receptu Těsto na slaný koláč si připravíme a předpečeme korpus (15 min).
Kousek pórku nakrájíme a restujeme na olivovém oleji, přihodíme 5-6 větších žampiónů, nakrájených na plátky, trochu drceného kmínu a soli. V misce rozšleháme 3 vejce se 70 g zakysané smetany, přidáme orestované žampióny, pokrájenou zelenou nať cibulky a strouhaný parmezán (může být i jiný sýr). Celé vlijeme do předpečeného  těsta a shora ještě posypeme strouhaným sýrem. Okraje těsta můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme dalších  20-25 min., aby se náplň propekla. Hotový koláč necháme chvíli stát ve formě, teprve pak ho vyklopíme.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR