Suroviny

260 g bezlepkové mouky Nomix
50 g celozrnné pohankové mouky
40 g moučkového cukru
60 g třinového cukru
1 vanilínový cukr
1 střední vejce
120 g másla
60 g mléka
4-5 g kypřícího prášku
citrónová kůra

 

Postup

Pro ty, kteří si chtějí své mlsání ozvláštnit ne zcela typickou surovinou nabízím recept na sušenky, který obsahuje celozrnnou pohankovou mouku.


Změklý tuk, vejce a cukr chvíli třeme. Mouky si promícháme s kypřícím práškem a přidáváme k třené hmotě střídavě s mlékem. Můžeme pro chuť přidat i postrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Těsto necháme odležet asi 30 min.


Sušenky připravíme na lisu nebo můžeme využít zdobící sáček a dělat malé pusinky či tyčinky (je to určitě pracnější :o)). Pečeme při 170 °C 18-20 min. Pokud je uzavřeme v kvalitní dóze, vydrží i několik měsíců.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR