Suroviny
Těsto: |
200 g bezlepkové mouky Nomix
|
Krém: |
250 g tvarohu
|
ovoce, event. mandlové lupínky na posypání |
Postup
Suché suroviny promícháme, přidáme povolené máslo, mléko a vejce. Dobře prohněteme a takto připravené těsto necháme odležet asi 1 hodinu v chladnu. V tenčí vrstvě je roztlačíme do formiček na tartaletky. Můžeme také vyválet plát, ze kterého vykrojíme kruhy, které opatrně přeneseme pomocí válečku do formiček. Dno opatrně popícháme vidličkou a dáme péct na 170°C asi 15 min.
Pro přípravu krému si nad párou ušleháme žloutky s cukrem a do vzniklé husté pěny přimícháme tvaroh. Hladký krém, který vyšleháme, můžeme plnit třeba zdobícím sáčkem do vychladlých "korpusů".
Na krém poklademe ovoce, jahody můžeme rozčtvrtit. Na závěr můžeme přisypat trochu opražených plátků mandlí. Tartaletky necháme v chladnu uležet.