Suroviny

Piškoty dle receptu Domácí
piškoty

 

Krém:
změklé máslo
med (cukr moučka)
měkký tvaroh
Na zdobení:
mandlové plátky
hořká čokoláda (2 čtverečky)

 

Postup

 

Kuřátka z domácích piškotů mohou být osvěžující svačinkou či příjemnou mlskou pro malé i větší. A můžeme se na jejich přípravě vydovádět i s dětmi.

Pokud je už nemáme v dóze, musíme si nejprve připravit zásobu domácích piškotů.


Pro přípravu krému utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem nebo medem (množství cukru podle chuti) a pak postupně vmícháváme měkký tvaroh. Krém má být především tvarohový. Můžeme jej nechat chvíli zchladit v lednici.


A teď jak vytvořit kuřátka. Všechno slepujeme tvarohovým krémem, který je dobrým materiálem k lepení piškotů i ostatních zdobicích prvků. Vytvoříme si dvojice kulatých piškotů slepených asi půlcentimetrovou vrstvou krému. Jeden piškot položíme jako základnu a na něj stavíme pomocí krému tělíčko a hlavičku (vždy dvojice piškotů sepená krémem). Z plátků  mandlí zapícháme do krému na hlavičce hřebínek a zobáček. Křidýlka přilepíme změklou čokoládou na tělíčko. Použijeme ji i na malovaná očička.

 

Piškoty pod vlivem tvarohového krému změknou a zvláční, takže kuřátko je výborným dezertem, ale více než 2 hodiny nám "ozdobu" velikonočního stolu neudělá.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR