Suroviny
Piškoty dle receptu Domácí
|
Krém: změklé máslo med (cukr moučka) měkký tvaroh Na zdobení: mandlové plátky hořká čokoláda (2 čtverečky) |
Postup
Kuřátka z domácích piškotů mohou být osvěžující svačinkou či příjemnou mlskou pro malé i větší. A můžeme se na jejich přípravě vydovádět i s dětmi.
Pokud je už nemáme v dóze, musíme si nejprve připravit zásobu domácích piškotů.
Pro přípravu krému utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem nebo medem (množství cukru podle chuti) a pak postupně vmícháváme měkký tvaroh. Krém má být především tvarohový. Můžeme jej nechat chvíli zchladit v lednici.
A teď jak vytvořit kuřátka. Všechno slepujeme tvarohovým krémem, který je dobrým materiálem k lepení piškotů i ostatních zdobicích prvků. Vytvoříme si dvojice kulatých piškotů slepených asi půlcentimetrovou vrstvou krému. Jeden piškot položíme jako základnu a na něj stavíme pomocí krému tělíčko a hlavičku (vždy dvojice piškotů sepená krémem). Z plátků mandlí zapícháme do krému na hlavičce hřebínek a zobáček. Křidýlka přilepíme změklou čokoládou na tělíčko. Použijeme ji i na malovaná očička.
Piškoty pod vlivem tvarohového krému změknou a zvláční, takže kuřátko je výborným dezertem, ale více než 2 hodiny nám "ozdobu" velikonočního stolu neudělá.