Suroviny

Těsto na korpusy:

90 g celozrnné špaldové mouky Nominal

60 g pšeničné hl. mouky

170 g červené řepy

2 vejce

80 g cukru krupice

1 balíček vanilkového cukru (nebo vanilkový extrakt)

60 g hořké čokolády 

30 g kakaa

90 g stolního oleje

50 g mléka (či kefíru)

velká špetka soli

4 g kypřícího prášku + 1/4 ČL sody

Krém:

150 g jemného tvarohu

100 g másla

75 g hořké čokolády

1 balíček vanilkového cukru

30 g cukru moučka

50 g zakysané smetany

Zdobení:

červená tvarovací hmota ke zdobení nebo marcipán

Postup

V robotu utřeme vejce, olej a cukr. Postupně vmícháme čokoládu rozpuštěnou na vodní lázni (ne horkou). Suché ingredience (mouky, kypřící prášek, sodu, sůl a kakao) promícháme a přidáme postupně do cukrové hmoty. Červenou řepu oloupeme (můžeme krátce ovařit ve vodě nakrájenou na tlusté plátky) a postrouháme na jemném struhadle. Přimícháme ji do těsta střídavě s mlékem. Sladkost tedy množství cukru v receptu si doladíme i podle toho, jakou použijeme čokoládu. Čím více % kakaové hmoty v čokoládě, tím více cukru přidat do těsta. Hotové těsto nalijeme do papírových košíčků na mffiny a pečeme v předehřáté troubě. Nejprve 10 minut při 150 °C, pak zvednout na 170°C a dopékat (celkem asi 20-25 minut, také podle velikosti jednotlivého muffinu).

Změklé máslo utřeme s cukrem. Poté přidáme tvaroh. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a přimícháme spolu se zakysanou smetanou. Před zdobením necháme krém prochladnout.

Dortík dozdobíme čertími růžky, které si předem připravíme z tvarovací zdobící hmoty nebo marcipánu.

Tip: Dortíčky doporučujeme upéct den předem i nazdobit krémem (je dost stabilní). Chutě tak lépe prolnou. Samozřejmě uložit do chladna. Před podáváním dozdobíme čertími rohy.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR