Suroviny

400 g celozrnné špaldové mouky Nominal
200 g rostlinného oleje
160 g bílého jogurtu6 vajec
280 g cukru krupice
370 g dýně
20 g kypřícího prášku
asi 10 g skořice
můžete přidat asi 80 g slunečnicových 
semínek či vlašských ořechů

 

Postup

Dýni postrouháme na jemném struhadle a několik minut na pánvi tepelně upravujeme. Cukr s olejem a vejci třeme v robotu. Do vzniklé husté pěny přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a kořením, jogurt a vychladlé dýňové pyré. Na poslední chvíli vhodíme ořechy či semínka.
Těsto vlijeme na vysypaný plech. Semínka či ořechy můžeme také rozsypat po povrchu, samy klesnou.


Pečeme nejprve na nižší teplotu (asi 150-160 °C) 20 minut, pak dopékáme při teplotě 170 °C.



Náš tip: Dýňové těsto můžeme upéct i ve formě malých košíčkových dortíků tzv. cup cake nebo v dortové formě a použít jako korpus k přípravě dortu. Musíme samozřejmě doplnit vhodný krém. Dávku pak upravíme požadovanému množství košíčků nebo velikosti formy.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR