Suroviny
80 g celozrnné špaldové mouky hladké Nominal 80 g pšeničné hl. mouky 100 g rostlinného tuku na pečení 80 g mletého třtinového cukru 100 g kokosové moučky 1ČL lněného semínka 2 PL horké vody |
na dozdobení: kousky kandovaného kokosu nebo půlky lískových oříšků |
Postup
Lněné semínko rozemeleme na moučku a zamícháme s horkou vodou. Vznikne "kašička", kterou necháme vychladnout. Všechny ingredience vč. lněné kašičky promícháme, důkladně prohněteme a necháme odpočinout min. 30 minut v chladnu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Do centra zatlačíme kousek kandovaného kokosu nebo půlku lískového oříšku. Pečeme opatrně při 170 °C asi 13 minut do mírného zrůžovění.
Tip: Pokud netrváte na veganské verzi, můžete rostlinný tuk nahradit máslem a lněnou kašičku 1 žloutkem.