Jako původem zemědělská firma se pěstování pšenice špaldy věnujeme již léta. Je to naše srdeční záležitost. Dali jsme do provozu vlastní loupárnu špaldy a ve spolupráci s mlýnem prezentujeme špaldu z Vysočiny v různé podobě. Jak celozrnné (mouka nebo kaše Nomina), tak ve formě hladké a hrubé mouky.
Pšenici špaldu dnes díky širokým možnostem technologického zpracování můžeme najít v různých výrobcích: mouky, krupice, kroupy, bulgur, špaldoto, extrudované výrobky, müsli, těstoviny, chléb a pečivo či náhražka kávy.
Hrubá špaldová mouka Nominal má příjemnou oříškovou příchuť. Nesmí chybět při přípravě nadýchaných knedlíků, knedlíčků a noků, bramboráků, některých typů bábovek či drobenky.
Pokud vás zajímá něco bližšího o špaldě, přečtěte si článek na našem blogu.
Složení: | 100% pšenice špalda |
Skladování: | V suchém skladu při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. |
Výživové hodnoty ve 100g směsi: |
Energie 1474kJ/348kcal * Tuky 1,5g * Nasycené mastné kyseliny 0,3g * Sacharidy 68g * Cukry 2,2g * Vláknina 3g * Bílkoviny 14g * Sůl < 0,01g |
Balení: | 1000g |
Trvanlivost: | Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců. |