Suroviny

380 g špaldové celozrnné 
mouky Nominal
50 g pšeničné mouky hl.
100 g mléka
80-100 g vody
25 g čerstvého droždí
26 g cukru
7 g soli
30 g oleje
1 rozšlehané vejce (20 g do těsta,
zbytek na potření)
Posyp: sezam, chia, mák

Postup

V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a 2 PL mouky. Necháme chvíli zrát na teplém místě. Takto připravený kvásek přidáme k ostatním surovinám a vyhněteme vláčné těsto. Necháme ho na teplém místě zrát přibližně dokud nezdvojnásobí svůj objem. Znovu jej přemícháme, abychom odstranili vzniklý plyn. Vytvarujeme pevně stočené kulaté bulky. Na plech je odsazujeme s dostatečnými rozestupy, protože budou znovu kynout. Asi po 10 minutách bulky lehce zmáčkneme a necháme dále kynout. Před pečením potřeme povrch housek vejcem a posypeme semínky. Pečeme při 200°C asi 15 minut.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR