Suroviny
80 g celozrnné špaldové mouky |
krém: |
Postup
Lněné semínko rozemeleme na moučku a zamícháme s horkou vodou. Vznikne "kašička", kterou necháme vychladnout. Všechny ingredience na těsto vč. lněné kašičky promícháme, důkladně prohněteme a necháme odpočinout min. 30 minut v chladnu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme tvary (kolečka, čtverečky, lístečky,..). Krémem pak budeme po dvou slepovat. Pečeme opatrně při 170 °C asi 13 minut do mírného zrůžovění.
Krém si připravíme takto: pudinkový prášek rozmícháme v rostlinném mléce i s cukrem a pomalu zahříváme. Postupně se nám vytvoří hustý pudink, ten necháme vychladnout za průběžného míchání, aby se na povrchu nevytvořil tuhý škraloup.
Kokosovou moučku semeleme v kávovém mlýnku na jemnou mouku. Promícháme ji s tukem a postupně přidáme "pudinkovou kaši". Tukový krém tzv. nastavíme. Přidáme tolik pudinku, kolik nám chutná. Dochutíme rumem. Tento krém lze modifikovat i přidáním kakaa (cca 1 ČL).
Vychladlé sušenky slepujeme vychladlým krémem. Necháme odležet.
Tip: Pokud netrváte na veganské verzi, můžete rostlinný tuk nahradit máslem a lněnou kašičku 1 žloutkem.