Suroviny

125 g pšeničné hladké mouky
85 g celozrnné špaldové mouky Nominal
70 g moučkového cukru (vč. vanilínového)
140 g másla
1 žloutek
zavařenina
citrónová kůra z 1/2 chemicky
neošetřeného citrónu

 

Postup

Temperované suroviny smícháme a vyhněteme v hladké těsto. Necháme v chladnu odležet minimálně 1 hodinu. Těsto vyválíme na plát o tloušťce 3 mm a z něj vykrajujeme tvary, vždy dva stejné , horní s otvorem. Pečeme při 170-180 °C asi 13 min do mírného zrůžovění. Po vychladnutí slepujeme pikantní (např. rybízovou) marmeládou.

Náš tip: Sušenky můžeme slepovat i různými druhy krémů. Těsto můžeme použít na linecké košíčky. Základní těsto můžeme ochutit i polévkovou lžící kakaa. Chcete-li péct z třtinového cukru a máte jen krystalový, není problém jej v nožovém mlýnku na kávu semlít na jemnou moučku. 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR