Při tvorbě tohoto receptu jsme se vzhledem nechali inspirovat jedním typem britského cukroví, ale další podobnosti nehledejte.

Suroviny

120 g celozrnné špaldové mouky Nominal

100 g hladké pšeničné mouky

100 g másla

20 g tekutého medu

60 g moučkového cukru

1/3 ČL perníkového koření

1 malé vejce

Náplň:

cca 20-25 ks sušených švestek

asi 35 g mandlí

1-2 PL rumu

1/2 ČL skořice

1-2 PL švestkových povidel

Postup

Nejlepší je si náplň do košíčků začít připravovat několik hodit předem. Sušené švestky pokrájíme na drobné kousky, promícháme s rumem a kořením a necháme alespoň hodinu vstřebat. Mandle postrouháme na hrubém struhadle nebo posekáme nahrubo nožem. Smícháme se švestkami a slepíme povidly. Náplň je připravena.

Mouky promícháme s cukrem a kořením a přidáme ostatní ingredience - změklé máslo, tekutý med a vejce. Prohněteme dohromady a uložíme v chladnu alespoň na 60 minut.

Formičky na košíčky dobře vymažeme. Těsto rozválíme na plát cca 3 mm silný. Vykrajujeme z něj rovnoměrně kolečka (asi o 0,5 cm větší než obvod formičky na košíček) a hvězdičky (poklička), abychom je měli do páru. Kolečka vložíme do vymazaných formiček, urovnáme, naplníme trochou náplně a překryjeme hvězdičkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 12 minut.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR