Suroviny

110 g špaldové celozrnné mouky
100 g pšeničné hl. mouky
140 g másla nebo tuku na pečení
70 g moučkového třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 ČL lněného semínka
2 PL horké vody
70 g mletých neloup. mandlí
30 g rozmixované kandované
pomeranč. kůry
zdobení:
ledová poleva z 1 PL pomerančové
šťávy a moučkového cukru
loupané půlené mandle

 

Postup

Jemně semleté lněné semínko smícháme s horkou vodou a necháme vychladnout. Z této "kašičky" a ostatních ingrediencí pak vytvoříme vláčné těsto, které necháme min. 1 hodinu odležet. Vyválíme na 3 mm a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme při 170 °C asi 12 min. Povrch upečených sušenek zdobíme pomerančovou polevou a půlkou mandle.


Tip: Do těsta je možné přidat i špetku skořice.

 

 

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR