Suroviny

60 g špaldové celozrnné jemné mouky Nominal
60 g pšeničné hladké mouky
80 g rostlinného tuku na pečení
50 g mletých slunečnicových semínek
25 g moučkového třtinového cukru
1 ČL mletých lněných semínek
1 PL horké vody 
moučkový cukr s vanilkou na obalení

 

Postup

Jemně mletá lněná semínka smícháme s horkou vodou a necháme vychladnout. Slunečnicová semínka můžeme, ale nemusíme, předem lehce opražit. po vychladnutí umeleme. Všechny suroviny spojíme a vyhněteme těsto. Necháme odležet min. 30 minut v chladnu. Tvarujeme rohlíčky a odkládáme na plech. Pečeme cca 13 min. při 170 °C (mírně zrůžoví na spodní části). Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým.


Tip: Do směsi cukru na obalení můžeme přidat i skořici.

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR