Suroviny
120 g celozrnné jemné špaldové mouky Nominal 120 g pšeničné hladké mouky 160 g rostlinného tuku na pečení 100 g mletých ořechů (vlašské, lískové) 50 g moučkového třtinového cukru 2 ČL mletého lněného semínka 2 PL horké vody |
na obalování moučkový cukr s vanilkou |
Postup
Mleté lněné semínko smícháme s horko vodou a necháme vychladnout. Tuto "kašičku" přihněteme k ostatním surovinám, moukám promíchaným s moučkovým cukrem a mletými ořechy. Těsto necháme odležet min. 30 minut v chladnu (můžeme nechat přes noc). Tvarujeme rohlíčky, které odkládáme na plech. Pečeme asi 13 min. při 170 °C. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým.
Tip: Moučkový třtinový cukr si jednoduše vyrobíme pomletím krystalového na kávovém mlýnku.