Suroviny

těsto:
250 g celozrnné špaldové mouky
Nominal jemně mleté
2 PL hnědého třtinového cukru mletého
150 g másla
špetka soli
5 PL vody nebo mléka
1 žloutek
cca 3 g kypřícího prášku
strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citrónu

náplň:
500 g tvarohu (1 měkký + 1 tučný)
110 g hnědého třtinového cukru mletého
2 PL zakysané smetany
2 PL instantní rýžové mouky Nominal
1 velké nebo 2 menší vejce
strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citrónu

asi 500 g pokrájených stvolů rebarbory

 

drobenka:
150 g celozrnné špaldové mouky 
Nominal jemně mleté
60 g hnědého třtinového cukru mletého
1 vanilkový cukr
100 g másla
2-3 ČL skořice

 

Postup

Ze surovin na těsto uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 30 min. v chladu odpočinout. Nehněteme příliš!  K přípravě tvarohové náplně také smícháme všechny určené ingredience a chvíli počkáme, než přítomná mouka nabobtná. Doporučujeme použít robot, protože čím je náplň "našlehanější", tím je nadýchanější po upečení. Rebarboru nakrájíme na drobné kousky. Při přípravě drobenky ingredience lehce promačkáváme prsty.


Těsto rozválíme do tvaru pečící nádoby a přeneseme pomocí válečku na vymazný plech. Upravíme okraje. Dno popícháme vidličkou a potřeme tvarohovou náplní. Rovnoměrně poklademe pokrájenou rebarborou a povrch zasypeme drobenkou. Skořici můžeme do drobenky přimíchat nebo jen posypat.


Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35 min.  nejlépe na spodní a horní ohřev. 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR