Suroviny
těsto: 250 g celozrnné špaldové mouky Nominal jemně mleté 2 PL hnědého třtinového cukru mletého 150 g másla špetka soli 5 PL vody nebo mléka 1 žloutek cca 3 g kypřícího prášku strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citrónu |
náplň:
|
drobenka: 150 g celozrnné špaldové mouky Nominal jemně mleté 60 g hnědého třtinového cukru mletého 1 vanilkový cukr 100 g másla 2-3 ČL skořice |
Postup
Ze surovin na těsto uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 30 min. v chladu odpočinout. Nehněteme příliš! K přípravě tvarohové náplně také smícháme všechny určené ingredience a chvíli počkáme, než přítomná mouka nabobtná. Doporučujeme použít robot, protože čím je náplň "našlehanější", tím je nadýchanější po upečení. Rebarboru nakrájíme na drobné kousky. Při přípravě drobenky ingredience lehce promačkáváme prsty.
Těsto rozválíme do tvaru pečící nádoby a přeneseme pomocí válečku na vymazný plech. Upravíme okraje. Dno popícháme vidličkou a potřeme tvarohovou náplní. Rovnoměrně poklademe pokrájenou rebarborou a povrch zasypeme drobenkou. Skořici můžeme do drobenky přimíchat nebo jen posypat.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35 min. nejlépe na spodní a horní ohřev.