Suroviny

Hotové bramborové noky ze 150-200 g
směsi na bramborové těsto (spíše vychladlé)

1 střední cibule
1-2 stroužky česneku
80 g slaniny, tyrolského špeku apod.
50 g tvrdého sýra
(1 větší mrkev, 1 mladá cuketa)
3 vejce
Olej, sůl, pepř
Hrst čerstvé petrželky

 

Postup

Cibuli nakrájíme na plátky a se špetkou soli restujeme na pánvi. Ke konci přidáme i rozdrcený česnek. V této chvíli buď vše sundáme z pánve a jdeme smažit slaninu (pokud nechceme zeleninu) nebo na cibuli přihodíme nahrubo postrouhanou mrkev a tenké plátky cukety. Lehce osolíme a restujeme, dokud není zelenina zavadlá, ale stále příjemně křupavá. Sundáme z pánve a dáme na ni osmažit slaninu. Slaninu je možné nahradit jiným typem uzeniny (např. párkem či klobásou), pokaždé bude mít pokrm jinou chuť. Zajímavá je např. kombinace s chuťově výrazným chorizem. Pánev s osmaženou uzeninou stáhneme z plamene, přidáme cibuli, příp. zeleninu, nahrubo postrouhaný tvrdý sýr (čedar, gouda, ementál apod.), prošlehaná vejce, posekanou petrželku a hlavně bramborové noky, které předem pár minut zprudka osmažíme. Hmotu rozprostřeme na pánev v silnější vrstvě a pomalu pečeme jako omeletu nebo ji můžeme zapéct v troubě.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR