Suroviny
Hotové bramborové noky ze 150-200 g |
1 střední cibule |
1-2 stroužky česneku |
80 g slaniny, tyrolského špeku apod. |
50 g tvrdého sýra |
(1 větší mrkev, 1 mladá cuketa) |
3 vejce |
Olej, sůl, pepř |
Hrst čerstvé petrželky |
Postup
Cibuli nakrájíme na plátky a se špetkou soli restujeme na pánvi. Ke konci přidáme i rozdrcený česnek. V této chvíli buď vše sundáme z pánve a jdeme smažit slaninu (pokud nechceme zeleninu) nebo na cibuli přihodíme nahrubo postrouhanou mrkev a tenké plátky cukety. Lehce osolíme a restujeme, dokud není zelenina zavadlá, ale stále příjemně křupavá. Sundáme z pánve a dáme na ni osmažit slaninu. Slaninu je možné nahradit jiným typem uzeniny (např. párkem či klobásou), pokaždé bude mít pokrm jinou chuť. Zajímavá je např. kombinace s chuťově výrazným chorizem. Pánev s osmaženou uzeninou stáhneme z plamene, přidáme cibuli, příp. zeleninu, nahrubo postrouhaný tvrdý sýr (čedar, gouda, ementál apod.), prošlehaná vejce, posekanou petrželku a hlavně bramborové noky, které předem pár minut zprudka osmažíme. Hmotu rozprostřeme na pánev v silnější vrstvě a pomalu pečeme jako omeletu nebo ji můžeme zapéct v troubě.